HET VERHAAL

Een eigen site, was een idee van dag 1, alleen is het er toen niet van gekomen. De prestatie van ELLA heeft mij nu die extra push gegeven om er aan te beginnen. WELKOM!

Duiven zijn er altijd geweest. Onze pa speelde snelheid, eerst in tandem met Paul Geens, de koster en buurman, onder de naam Geens & Claes. Omdat ik niet van het duivenhok weg te houden was, is hij alleen beginnen spelen onder zijn naam Claes Eduard. Hiernaast op de foto met Freddy(L) en ik (R) dit moet eind jaren 60 geweest zijn. De juiste datum weet ik niet, het moment herinner ik mij nog goed.

In 1982 ben ik getrouwd met Diane Beken, het toeval wil dat haar vader ook met duiven speelde, dus ze wist ongeveer wat het betekende 🙂

In 1983 is onze pa overleden, net geen 60 jaar, en ben ik er samen met mijn broer aan begonnen. In hetzelfde jaar spelen wij nog een 1ste Provinciaal met de oude duiven uit Chateauroux “Den dikke Schroeven”. Een zeer emotioneel moment, amper een maand na het overlijden van ons vader.

The Pigeonloft “Zeszillen” Kortenaken 🙂
Oftewel “Het duivenkot van ons vader” waarop wij de 1ste Provinciaal speelde vanuit Chateauroux in 1983.
Links zaten de jonge duiven, rechts 8 weduwnaars. De weduwduivinnen zaten in een loketkast onder “de schob”. Achter het duivenhok, in een oud kippenhok, zaten 4 kweekkoppels. Meer moest dat niet zijn!
De jaren ’84,’85 en ’86 waren een ramp op het vlak van de duiven, er werd amper een prijs gespeeld

De grote verandering kwam er in 1987 toen Freddy, Walter Devos en ik besloten om samen te gaan spelen onder de naam ,Claes-Devos. Het werd een periode met heel mooie successen, vooral op de snelheid maar ook werd er sporadisch gespeeld op de Kleine en Grote Halve Fond. Met als klap op de vuurpijl 1ste NATIONAAL vanuit ARGENTON, toen nog in de dubbeling duivinnen.

Een ander klepper uit die periode was onze “192” van beide foto’s hieronder.

In 2005 werd er gestopt met spelen wegens teveel en te druk. Walter ging verder voor eigen rekening spelen en legde de focus op BARCELONA. Mooie herinneringen aan deze periode. Zijn Zwarte Barcelona duivin klasseerde zich 4 jaar na mekaar, echt knap.

Zelf heb ik een aantal jaren de duivensport nog amper gevolgd, buiten het BARECELONA-moment bij Walter. Een traditie bijna, met alles erop en eraan :-). Nadien ben ik bij de tandem Lambrecht-Lismont en Kumpen-Schepers te Kortenaken beland, eerst wat duiven opwachten. Nadien ging ik al eens een hand toesteken bij het inkorven. Wat tabellekes maken van de resultaten……stilaan terug verlekkert geraakt zeg maar. Het was bij Wouter en Pascale (Kumpen-Schepers) dat ik in 2016 één van de absolute hoogtepunten heb beleefd. Als eerste “Dirty Dancer” zien thuiskomen van La Souterainne voor nationale winst !!!!Mannekes en madammekes…dat was een echt kippenvel moment. De situatie van het moment heeft er zeker voor gezorgd dat het “speciaal” was.

Voor wie het interesseert, lees het verhaal van Dirty Dancer.

In 2017 begon het bij mij allemaal terug door mijn hoofd te spoken…zou ik niet terug zelf beginnen spelen? Maar ik had niks meer van de duiven, zelfs geen drinkpot meer, alles moest terug van nul opgestart worden. Is dit niet wat gek? Overlegd, nachten gewoeld, ja, nee, ja toch, neen toch niet, waarom wel? Uiteindelijk werd de beslissing genomen en werden er plannen gemaakt. Mijn herstart werd enthousiast onthaald bij de vrienden duivenliefhebbers en ik heb heel veel steun en advies gekregen, waarvoor ik ze allemaal zeer dankbaar ben.

Mijn broer Freddy is mijn grote steun en toeverlaat, op hem kan ik altijd rekenen. Ik kan in volle overtuiging zeggen, dat het succes van de herstart ook voor een heel groot deel zijn verdienste is.

Walter heeft mij niet alleen goei duiven aan de hand gedaan, maar ontfermt zich nu ook over de kweek, zijn favoriete tak van de duivensport. Eigenlijk is Claes-Devos terug herenigd, alleen is de naamsverandering niet doorgevoerd.

Wat het verder is geworden en hoe het er nu aan toegaat, kunt u volgen op deze site.

Als u ergens “Top” “Super” of andere superlatieven leest, weet dan dat het een vergelijking is met wat op ons eigen hok gebeurt, iedere liefhebber heeft toch zijn “beste”, “topper” of “super” niet? 🙂